Internetgudarna


Usch. Ni kanske trodde att internet bara var ett nätverk. Pytt, det är en miljö också. I en miljö så uppstår saker. Gudar till exempel. För varför skulle det finnas gudar? Jo för att styra slumpen så klart. Inget kan ske på riktigt slumpmässigt. Någon måste välja A eller B. Det har matematik bevisat. Men det är inte kristna gudar vi snackar om. Det hade bara varit flum. Vi snackar om gänget bakom allt som går rätt och fel på interwebbern.

Först har vi Grankul Santa som bestämmer om en sida ska gå snabbt eller långsamt att ladda. Du vet ibland tar en sida 4-ever på sig att ladda. Då är Grankul Santa vred på dig. För att kunna surfa snabbare så lägg upp några snygga babes på photobucket. Då blir han genast stävjad.



Sen kommer Brödul Falcon som avgör vilken seeder och leecher du ska ansluta till på torrentnätverket. Du kanske trodde det hade med annat att göra men det är faktiskt han som avgör vilken person han tycker är mest lämpad att dela med sig av vad till vem.



Frilantz Tylle är en annan som avgör hur snabbt du ska får streama videos på internet. Om det tar hur lång tid som helst för dig att få fram en youtubevideo så vet du att du borde spotta tre loskor på tangentbordet och skrika mot skyarna. Då hör Frilantz Tylle din bön.



En av de kanske kändaste är Stumble Upon. Den bestämmer över sitt eget nätverk och genom honom har människan lyckats bygga artefakter som kan styra via Stumble Upon vilken bra sida du ska hamna på. Stumble Upon är god och förstående.



Demo Moore heter den mörka dödsguden på internet. Det är hon som styr över virus och annan malware. Demo Moore gör varje år en lista på alla som seedat och alla som inte gjort det. Sen skickar hon virus till alla som slutat seeda efter att de fått hem sina warez.



Demo Moores dotter heter Karatekid Moore. Hon ser till att vissa popups tar sig förbi din popupblockare.



Demo Moores andra dotter heter BilleAug Moore och är ensam skapare av Macromedia Flash.



Sinterflaga Golden är en helt underbart snäll och go tjej. Hon gör så att du får fram precis den sidan du behöver allra först av dina sökresultat på Google. Det är pga Sinterflaga Golden som Google är den bästa sökmotorn.



Brorsa till Sinterflaga är Gurgelflaga Golden. Han ser till att Wikipediaartiklarna du söker på är relevanta. Ibland lägger han in ett skämt i en artikel. En riktig lustigkurre.



Dragonstakens Tej heter internetgudarnas bråkstake och surpuppa. När vi tror att det är amerikanska tonåringar som sitter och ska kommentera överallt där det finns en kommentatorfunktion så är det egentligen han som gnäller och frustar över allt som går.



Sen finns ju Gurra G. Härskare över både IRL och internet. Rättvis men ful. Rosa men orange. Dryck men mat. Använd men ny. Han gör inte ett dyft.



Sen finns det två till men dem orkar jag inte berätta om.