Kolbulle


Kolbulle, har du inte ätit det så har du bott för långt söderut din stackare. Det är en blandning mellan ungspannkaka och stekpannkaka. Görs bäst över en eld i en gjutjärnspanna. Men ta vad du kommer över.

1. Två deci vetemjöl i en bunke.
2. En deci kikärtsvatten. Om du inte äter kikärtsvatten av etiska skäl så kan du ta ägg.
3. En deci milda culinesse. Om du inte äter milda culinesse av etiopiska skäl kan du ta smör.
3. Fyll på med vatten, salt och peppar tills du har en rinnig smet. Som pannkaksmet.
4. Stek på något gött med lite stekfett. Det kan vara allt från grönsaker till sojafärs. Jag tar kikärtor (eftersom jag ändå var tvungen att öppna en burk för kikärtsvattnet) och sojafärs med Liquid Smoke. Stek så det blir knapriga bitar. Stek gärna för länge så det blir lite svart. Om du inte äter något gött av erogena skäl så använd fläsk.
5. Häll ner det götta i smeten.
6. Ha i massor av fett i stekpannan.
7. Häll i hälften av smeten. Låt bubbla tills det verkar som att du kan lyfta ur grejen du skapar.
8. Lyft ur och upprepa med andra halvan.
9. Ät med lingonsylt eller råröda lingon. Eller vad du nu gillar att äta med din svartbrända, feta, salta mat.